VO-content: mede dankzij partners

VO-content kan niet bestaan zonder partners. Deze partners dragen bij aan gevarieerd en kwalitatief goed open en online leermateriaal voor het voortgezet onderwijs. Digitale leermiddelen die leren en onderwijzen op maat mogelijk maken en zorgen voor een kwaliteitsverbetering van het onderwijs. 

De samenwerking met partners is belangrijk om de diensten en producten van VO-content te helpen ontwikkelen en continu te verbeteren. De partners leveren content, brengen nieuwe inzichten, innovatieve ideeën of zorgen voor financiële middelen. Alles met het doel om samen tot betere educatieve leermiddelen te komen en een verbeterslag in het voortgezet onderwijs te kunnen maken.

Ook partner worden? Lees meer over mogelijke samenwerking

Strategisch partner

StudioVO is gespecialiseerd in het ontwikkelen van digitaal leermateriaal. Behalve voor Stercollecties is StudioVO ook verantwoordelijk voor de extra programma's exclusief voor deelnemers. Lees meer over StudioVO

Contentpartners

Stichting de Wageningse Methode ontwikkelt en onderhoudt de Stercollecties wiskunde voor havo en vwo. De methode daagt leerlingen uit tot actief leren. Lees meer over de Wageningse Methode

Dienstenpartners

Avetica is Moodle implementatiepartner en biedt zowel technische als onderwijskundige dienstverlening aan het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg en de (semi)-overheid. 
Het volgen van leerlingen die werken met Stercollecties in Moodle via avetica.nl bevindt zich in de implementatiefase, pilots moeten nog starten.

Elerna verzorgt digitaal lesmateriaal en passende software die persoonlijk onderwijs mogelijk maken. In elerna kan de docent Stercollecties aanpassen naar eigen inzicht.

Status: pilots afgerond en tevreden scholen over de ontwikkelde koppeling tussen Stercollecties en leerplatform.

Lees hier meer over de pilot die gedaan is op het OSG Singelland.

 

Stichting Innovatief Onderwijs Nederland heeft als missie digitalisering binnen het VO te versnellen door alle VO-scholen in Nederland maximale ICT-ondersteuning te bieden. 
Lees meer over Stichting ION

 

itslearning is een digitale leeromgeving die docenten helpt uitdagende lessen te geven en de digitaal ingestelde leerlingen van nu te motiveren. Het volgen van leerlingen die werken met Stercollecties in islearning bevindt zich in de implementatiefase, pilots moeten nog starten. Lees meer over itslearning

Learnbeat is de digitale leeromgeving voor gepersonaliseerd en digitaal leren. In Learnbeat kan de docent arrangeren met Stercollecties en leerlingen volgen bij het werken met Stercollecties. 

Status: pilots afgerond en tevreden scholen over de ontwikkelde koppeling tussen Stercollecties en leerplatform.

Lees hier meer over de pilot die gedaan is op OSG Sevenwolden. 

 

 

OpenEdu maakt online leren toegankelijk voor bedrijven en onderwijsinstellingen met het leermanagementsysteem Moodle. In OpenEdu is het mogelijk om Stercollecties in te lezen, aan te passen en leerlingen te volgen bij het werken met Stercollecties.

Status: pilots afgerond en tevreden scholen over de ontwikkelde koppeling tussen Stercollecties en leerplatform.

Lees meer over de pilot die gedaan is op het Jan Arentsz.

 

Peppels is een leer- en ontwikkelingsplatfom, gericht op maatwerk. De focus ligt op het interactieve portfolio, 3600-feedback en eigenaarschap bij de leerling. Het volgen van leerlingen die werken met Stercollecties in Peppels.net bevindt zich in de implementatiefase, pilots moeten nog starten.

 

Summar.io is een gepersonaliseerde leeromgeving waar zelfsturend leren centraal staat. Summar.io speelt in op de leerbehoeften, verlangens en voorkeuren van ieder individu. Het volgen van leerlingen die werken met Stercollecties in Summar.io bevindt zich in de implementatiefase, pilots moeten nog starten.

VO-next is een platform met dashboard om de vorderingen van de leerlingen overzichtelijk te kunnen volgen. Lees meer over VO-next. Het volgen van leerlingen die werken met Stercollecties in VO-Next bevindt zich in de implementatiefase, pilots moeten nog starten.

ZuluConnect is een alles-in-1 oplossing voor digitaal leren. Binnen het platform kan je op eenvoudige wijze content maken en arrangeren vanuit verschillende bronnen. Met een nieuw verdiensysteem voor contenteigenaren. Het volgen van leerlingen die werken met Stercollecties in www.zuluconnect.net bevindt zich in de implementatiefase, pilots moeten nog starten.

 

Cumlaude Learning is een flexibele en schaalbare leeromgeving ontworpen door en voor het onderwijs en biedt ondersteuning en verrijking van het leerproces. Met cumlaude Learning geef je richting aan gepersonaliseerd leren en kun je een complete studie ontwikkelen, begeleiden en succesvol laten afronden. Cumlaude Learning is een product van Three Ships. Het volgen van leerlingen die werken met Stercollecties in www.cumlaudelearning.nl bevindt zich in de implementatiefase, pilots moeten nog starten.

Kennispartners

Kennisnet is dé publieke ICT-partner voor het onderwijs die, met expertise, voorzieningen en innovatie, het po, vo en mbo in positie brengt om maximale kracht uit ICT te halen. 
Lees meer over Kennisnet

 

In het project Leerling2020 van Schoolinfo zijn ruim de helft van de Leerlab-scholen deelnemer van VO-content. In het Leerlab 'verbinding curriculum, content en platform' gebruiken docenten de Stercollecties voor een eigen curriculum. 13 coaches van VO-content begeleiden de Leerlab-scholen. Lees meer over Schoolinfo 

 

SLO is het nationale expertisecentrum leerplanontwikkeling. SLO en VO-content werken samen aan het thema gepersonaliseerd leren. Lees meer over SLO

 

VO-content is een organisatie van en voor leden van de VO-raad. De VO-raad en
VO-content 
werken samen om elkaars doelstellingen te versterken. Bij themas zoals, leermiddelenbeleid, digitale leermiddelen en gepersonaliseerd leren. Lees meer over de VO-raad

Samen met SLO is Kennisnet verantwoordelijk voor het technisch platform Wikiwijsleermiddelenplein, dat het bewaren, doorzoeken, arrangeren en ontsluiten van de open leermaterialen van VO-content mogelijk maakt. Direct door naar Wikiwijsleermiddelenplein

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je direct in

Nu inschrijven
Stel een vraag Helpdesk