Workshop E-didactiek en Stercollecties

Effectief inzetten van ICT

Hoe zet je ICT op een didactisch verantwoorde manier in in de les? In de workshop E-didactiek en Stercollecties van VO-content krijgt de docent handvatten en concrete voorbeelden om hard- en software op een goede manier te gebruiken in de les.

De workshop bestaat uit drie dagdelen van ongeveer 3,5 uur. Docenten krijgen theoretische achtergrond over bijvoorbeeld de integratie van ICT in het onderwijs (TPACK), vaardigheden van de 21e eeuw en mediawijsheid. Daarnaast is er vooral veel gelegenheid om concrete lessen te maken.

Tussen de bijeenkomsten door proberen de deelnemers hun voorbereide les uit in de praktijk. In de volgende bijeenkomst koppelen ze hun ervaringen terug aan de groep.

 

Inzet van verschillende tools

De deelnemers oefenen met meerdere tools die zij kunnen inzetten. Denk aan quizzen, enquêtes, digitale prikborden en digitale instructietools. Hoe bepaal je de beginsituatie in een klas? Hoe kunnen leerlingen gedifferentieerd aan opdrachten werken met de verschillende tools?

Een docent kan bijvoorbeeld een digitaal prikbord gebruiken om leerlingen te leren samenwerken of om boekrecensies op te laten plaatsen. Welke digitale prikborden zijn er? Wat zijn hun eigenschappen? Welke zou jij voor je les en groep leerlingen willen inzetten?

 

Stercollecties én andere methodes

Tijdens de workshop werken docenten met de Stercollecties van VO-content. Maar de inhoud van de workshop is ook geschikt voor docenten die een andere methode of andere digitale leermiddelen (gaan) gebruiken.

 

Goed om te weten

Duur: 3 x 3,5 uur. Per workshop 1 uur voorbereiding en 1 lesuur uitproberen

Benodigdheden: laptop (een tablet is minder geschikt voor het maken van opdrachten in de workshop)

Maximaal aantal deelnemers: 15


Aanmelden

VO-content werkt zonder winstoogmerk. Voor deelnemende scholen betekent dit dat zij nooit meer dan de kostprijs betalen. Interesse in de workshop E-didactiek en Stercollecties? 

Neem dan contact op met Joost Dusseljee

T 030 232 48 22

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je direct in

Nu inschrijven
Stel een vraag Helpdesk