Training Arrangeren met Stercollecties

(1, 2 of 3 dagen)

Een docent is gewend om lesstof in stukjes te verdelen en op een voor leerlingen begrijpelijke volgorde te zetten. Maar hoe gaat dit arrangeren in zijn werk bij digitaal lesmateriaal? In de training Arrangeren met Stercollecties leren docenten hoe zij het digitale leermateriaal van de Stercollecties naar eigen wens kunnen vormgeven, publiceren en delen.

De training Arrangeren met Stercollecties bestaat uit een, twee of drie dagdelen van drie uur. De training is geschikt voor docenten die basiskennis hebben van de Stercollecties. Zijn de Stercollecties helemaal nieuw? Dan is de introductietraining Aan de slag met Stercollecties een betere keuze.

Eerste dagdeel: basistraining

In het eerste dagdeel van de training wordt de basis besproken. Wat is arrangeren? En waarom is dat belangrijk? Hoe begin je? Hoe zoek, maak, publiceer en deel je jouw arrangementen in Wikiwijs? Ook ga je in dit dagdeel aan de slag met je eigen arrangement.

Na de eerste dag:

  • weet je alles over het aanpassen van een Stercollectie
  • heb je een account voor Wikiwijs Leermiddelenplein
  • weet je hoe je Wikiwijs Maken moet gebruiken
  • heb je geoefend met het kopiëren van de Stercollecties naar je eigen leermateriaal
  • kun je de Stercollecties aanpassen naar jouw wensen

Tweede dagdeel: verdieping

Wie kiest voor een meerdaagse training, werkt na de het eerste dagdeel zelf verder aan het arrangement. De trainer kijkt online mee naar de ontwikkeling van de arrangementen, geeft feedback en suggesties en beantwoordt vragen.

In het tweede dagdeel worden de speciale mogelijkheden in Wikiwijs besproken. Denk aan de mogelijkheden voor samenwerken. Ook komen het gebruik van arrangementen in digitale leeromgevingen en auteursrechten aan bod.

Na het tweede dagdeel:

  • kun je eigen lesmateriaal maken in Wikiwijs
  • heb je een plan voor de implementatie van het arrangeren
  • heb je feedback ontvangen op jouw gemaakte lesmateriaal
  • weet je hoe je kunt samenwerken in Wikiwijs
  • weet je hoe je de digitale leeromgeving kunt gebruiken voor je eigen lesmateriaal


Derde dagdeel: extra verdieping

Wie behoefte heeft aan meer verdieping op een specifiek onderdeel, kan kiezen voor een derde dagdeel. Daarin is het bijvoorbeeld mogelijk zelf een leerlijn te maken of een arrangeerteam op te zetten. Of juist meer stil te staan bij borging in de organisatie. In overleg wordt de inhoud van dit dagdeel ingevuld.


Goed om te weten

Duur: 1, 2 of 3 dagdelen van 3 uur

Benodigdheden: laptop (een tablet is minder geschikt)

Maximaal aantal deelnemers: 15


Aanmelden

VO-content werkt zonder winstoogmerk. Voor deelnemende scholen betekent dit dat zij nooit meer dan de kostprijs betalen. Interesse in de training(en) Arrangeren met Stercollecties?

Neem dan contact op met Joost Dusseljee


T 030 232 48 22

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je direct in

Nu inschrijven
Stel een vraag Helpdesk