Stercollecties gebruiken

In de praktijk

Lesgeven met Stercollecties geeft je als docent alle ruimte om de lessen naar wens vorm te geven. Het digitale leermateriaal is naar eigen inzicht in te zetten, te combineren en aan te vullen. De Stercollecties zijn daardoor goed te gebruiken als aanvulling op bestaand leermateriaal. Of vormen een goede basis om een methode te vervangen.


Docentenmateriaal

Van elke Stercollectie is apart docentenmateriaal beschikbaar. Dit materiaal bestaat uit handleidingen, extra oefenmateriaal en toetsmateriaal. In de docentenhandleiding lees je ook hoe de kerndoelen, eindtermen en referentiekaders worden gedekt.


De digitale leerlijnen zelf arrangeren

Een Stercollectie biedt een betrouwbare, complete basis van kerndoelen en eindtermen. Het digitale leermateriaal bestaat uit bouwstenen die je naar eigen inzicht kunt aanpassen. Daardoor kun je als docent doen wat je normaal ook doet: de lesstof in stukjes verdelen en op een volgorde zetten die past bij jouw manier van lesgeven en het niveau van de leerlingen. Lees meer over arrangeren


Instructiefilmpjes 

Bekijk deze instructiefilmpjes om te zien hoe de Stercollecties werken en hoe je er meteen mee aan het werk kunt gaan. 


Per vak alle informatie op een rij

Wil je alles weten over jouw vak? Kies dan op deze pagina jouw eigen vak en vind alle informatie om aan de slag te gaan met de Stercollecties!

 

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je direct in

Nu inschrijven
Stel een vraag Helpdesk