Stercollecties gebruiken

In de praktijk

Lesgeven met Stercollecties geeft je als docent alle ruimte om de lessen naar wens vorm te geven. Het digitale leermateriaal is naar eigen inzicht in te zetten, te combineren en aan te vullen. De Stercollecties zijn daardoor goed te gebruiken als aanvulling op bestaand leermateriaal. Of vormen een goede basis om een methode te vervangen.

Docentenmateriaal

Van elke Stercollectie is apart docentenmateriaal beschikbaar. Dit materiaal bestaat uit handleidingen, extra oefenmateriaal en toetsmateriaal. In de docentenhandleiding lees je ook hoe de kerndoelen, eindtermen en referentiekaders worden gedekt.

De digitale leerlijnen zelf arrangeren

Een Stercollectie biedt een betrouwbare, complete basis van kerndoelen en eindtermen. Het digitale leermateriaal bestaat uit bouwstenen die je naar eigen inzicht kunt aanpassen. Daardoor kun je als docent doen wat je normaal ook doet: de lesstof in stukjes verdelen en op een volgorde zetten die past bij jouw manier van lesgeven en het niveau van de leerlingen. Lees meer over arrangeren

Meteen aan de slag

Bekijk deze instructiefilmpjes om te zien hoe de Stercollecties werken en hoe je er meteen mee aan het werk kunt gaan. 

Instructiefilmpje - Wat is een Stercollectie?

Instructiefilmpje - Stercollecties arrangeren 

Instructiefilmpje - Zoeken in een Stercollectie 

Instructiefilmpje - Kennisbanken in de Stercollecties

Instructiefilmpje - Delen uit een Stercollectie overnemen 

 

Arrangeren en leerlingen volgen in je eigen elo 

Behalve in Wikiwijs Maken kan je de arrangeerbare Stercollecties ook plaatsen in je elo. Hierdoor kan je je leerlingen volgen bij het werken met Stercollecties en het leermateriaal op maat arrangeren in je eigen leeromgeving. Het gaat om Elerna, Learnbeat en OpenEdu. Ook andere platformleveranciers zijn bezig met de technische implementatie om dit mogelijk te maken. Welke dit zijn, lees je bij Dienstenpartners.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je direct in

Nu inschrijven
Stel een vraag Helpdesk