De Dag van de Educatieve Auteur 2017

11 november 2017|De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort|10:00 - 16:00

Ontmoeten en leren

Op zaterdag 11 november organiseert de Auteursbond, sectie Educatieve Auteurs, de Dag van de Educatieve Auteur. Deze conferentie is gericht op allen die lesmateriaal maken, zowel docenten die vaak zelf hun lessen ontwerpen als de beroepsmatige educatieve auteurs. De conferentie is ook open voor niet-leden van de Auteursbond.

Deelname leden: € 25,-
Niet leden: € 80,-
Inclusief lunch

Als je besluit lid te worden wordt dit bedrag verrekend met het lidmaatschap (€ 186,-) van de Auteursbond.

Schrijf je in

De Educatieve Parel

Tijdens de Dag van de Educatieve Auteur, wordt voor het eerst de Educatieve Parel uitgereikt: een prijs voor de makers van origineel, inspirerend lesmateriaal. Om mee te doen aan deze competitie, kunnen educatieve auteurs en leraren een les ontwikkelen en inzenden. Het thema van deze eerste competitie is “Wat is een feit”.

Waarom een Educatieve Parel?

Goed onderwijs staat of valt met de man of vrouw voor de klas. Bij goed onderwijs hoort ook goed lesmateriaal. Niet iedere lesgever is in staat om een goede les te maken. Deze wedstrijd wil voorbeelden laten zien van goede lessen: educatieve pareltjes. Daarmee zet de wedstrijd ook de makers in de schijnwerper: educatieve auteurs maken goed onderwijs mogelijk.

Wie kan meedoen?

Iedereen die denkt een goede les te kunnen schrijven over het onderwerp van dit jaar. Daarbij denken we vooral aan:

auteurs die van educatief schrijven hun beroep hebben gemaakt (fulltime of parttime);
docenten uit alle vormen van onderwijs die vaak hun lesmateriaal zelf maken.

Wat kun je winnen?

Belangrijk: uiteindelijk wint niet de les, maar de auteur: de beste educatief auteur van Nederland 2017. De maker van de beste les ontvangt een bedrag van € 1000,- en een oorkonde. De 2e en 3e prijswinnaar ontvangt respectievelijk € 700,- en € 300,-.

De winnaars geven toestemming voor het publiceren van de les en het gebruik daarvan binnen het onderwijs. In de te publiceren versie zal een vermelding worden opgenomen dat dit een les is van “de beste educatieve auteur van Nederland 2017”.

Uiterste inzenddatum is 22 oktober 2017.

 

Terug naar agendaoverzicht
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je direct in

Nu inschrijven
Stel een vraag Helpdesk