EduScrum in actie

Door Claudia Struijlaart

Er ontstaat een steeds grotere kloof tussen het huidige onderwijssysteem en wat de vraag is vanuit de huidige snel veranderende markt. Eduscrum is een manier van werken die leerlingen stimuleert zich te ontwikkelen tot een waardevol lid van een team. "De maatschappij heeft behoefte aan leerlingen die zelf leervragen formuleren en de antwoorden zoeken in samenwerking met elkaar en met de praktijk."

 

     

          

In deze workshop ga je een basis element uit de eduScrum zelf ervaren. Daarna maak je kort kennis met de werkwijze van eduScrum. Je wordt geprikkeld tot nadenken waarom eduScrum heel goed werkt met bestaand contextrijk materiaal zoals de Stercollecties.  

   
Over Claudia Struijlaart

Claudia Struijlaart is scheikunde lerares op Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn en lid van het eduScrum team.

Tijdens haar zoektocht naar didactische les methoden om haar leerlingen voor te bereiden op hun toekomst werd haar interesse gewekt door de Agile waarden en eduScrum. Naast het reguliere VO  werkt ze ook een dagdeel bij Agora in Roermond,  een school met een agile mindset waar kinderen zelf hun eigen onderwijs vormgeven.

Voor het VO-HO netwerk is ze voorzitter van het Docent Ontwikkelteam scheikunde in Limburg. Hiermee draagt ze bij om de aansluiting tussen praktijk en onderwijs te verbeteren.

"Ik daag leerlingen uit om in termijnen "producten" te laten opleveren die worden ontwikkeld in zelforganiserende en autonome groepen met eduScrum".

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je direct in

Nu inschrijven
Stel een vraag Helpdesk